TRENQUEM ESTEREOTIPS SEXUALS: LGTBIQ

Heu sentit mai la frase: “Lo normal és ser heterosexual per garantir la continuïtat de l’espècie humana”? Això és un mite que ens creiem sense adonar-nos-en i cal que el trenquem. Hi ha altres mites que tenim inculcats.

Quan s’ha observat el comportament dels pingüins, s’han vist comportaments homosexuals entre ells. En diversos zoos d’arreu del món, fins i tot, algunes parelles de pingüins homosexuals han robat un ou per criar-lo.

Per tant, si la natura té aquesta varietat, també hauríem de veure-ho normal entre les persones. Cal trencar els estereotips de home-masculí/dona-femenina i tots heterosexuals.

LGTBIQ


Què vol dir?

L= lesbiana G= gay T= transexual o transgènere B= bisexual I= intersexual Q= queer

Què significa cada cosa?

Lesbiana: Dona que se sent atreta emocional, afectiva, romàntica i/o sexualment per una altra persona del seu mateix gènere.

Gay: Atracció emocional, afectiva i/o sexual que té una persona cap a altres del seu mateix gènere.

Transexual o transgénero: Identitat de gènere que recull a les persones que s’identifiquen amb el gènere oposat al del seu gènere assignat en néixer i requereix d’un procés físic de hormonación (no necessàriament de cirurgia de reassignació).

Bisexualitat: Capacitat de sentir atracció romàntica, afectiva i/o sexual per persones de més d’un gènere/sexe no necessàriament al mateix temps, no necessàriament de la mateixa manera i no necessàriament en el mateix grau ni amb la mateixa intensitat.

Intersexual: Persona que neix amb característiques sexuals (com a cromosomes, genitals i/o estructura hormonal) considerades de l’un o l’altre gènere. Alguns metges aconsellen als pares de bebès intersexuals practicar-los intervencions quirúrgiques per a eliminar alguna d’aquestes característiques però existeix un risc alt per als bebès intersexuals que no han manifestat la seva veritable identitat sexual.

Queer: Terme encunyat per a definir a totes aquelles persones que no volen classificar-se sota etiquetes tradicionals per la seva orientació i identitat sexual. El queer desconstrueix la sexualitat normativa i traspassa el socialment acceptat, això és, la vida heterosexual, monògama, amb persones d’edat similar i classe social…